722 miljoen dollar Bitcoin Biz was een gigantische Ponzi-zwendel, geeft de leider toe…

De Californische man staat tot vijf jaar in de gevangenis.

In het kort

  • Een van de daders van een 722 miljoen dollar kostende Bitcoin Ponzi heeft schuldig gepleit.
  • Joseph Abel is de tweede die schuldig pleit. Hij is een van de vier gearresteerden in verband met de regeling.
  • Het plan vervalste Bitcoin-mijnbouwgegevens om investeerders aan te trekken.

Een leider van een Bitcoin Ponzi-regeling die 722 miljoen dollar binnenhaalde, heeft schuldig gepleit voor een rechtbank in New Jersey.

Joseph Frank Abel, 50 jaar, van Camarillo, Californië, zei dat hij toegaf te hebben samengezworen om cryptocurrencies aan te bieden en te verkopen als onderdeel van het BitClub Network, een crypto mining Ponzi schema met een waarde van minstens $722 miljoen, kondigde de Amerikaanse advocaat Craig Carpenito gisteren aan.

Abel’s kosten dragen een maximum van vijf jaar in de gevangenis en een boete van $250.000 of twee keer de winst verloren door zijn slachtoffers. Hij zal in januari 2021 worden veroordeeld.

Abel is een van de vier mannen die zijn gearresteerd in verband met het nepmijnbouwplan, dat liep van april 2014 tot december 2019. Hij is de tweede om toe te geven aan de aanklacht, nadat de Roemeense burger Silviu Catalin Balaci, 35 jaar, in juli schuldig heeft gepleit. De aanklacht van Balaci draagt dezelfde straffen.

De regeling is vergelijkbaar met andere klassieke crypto Ponzi-regelingen. BitClub zou mensen aanmoedigen om geld te investeren, wat het beloofde te investeren in Bitcoin-mijnbouwwerken. Deze Bitcoin-mijnbouwmachines zouden Bitcoin Billionaire genereren, en BitClub zou een deel van deze winst terugsturen naar investeerders.

In ware Ponzi-stijl heeft de groep de winstgevendheid van hun Bitcoin-mijnwerkers kunstmatig opgeblazen om beleggers aan het lijntje te houden.

BitClub voerde een affiliatieprogramma uit en betaalde oude investeerders met het geld van haar laatste slachtoffers. Degenen die de oplichterij runden verwezen naar hun slachtoffers als „schaap“, „dom“, en dat ze „dit hele model op de rug van idioten aan het bouwen waren“.

In of rond februari 2015 zou één verdachte, Matthew Goettsche, Balaci de opdracht hebben gegeven om de dagelijkse inkomsten uit de mijnbouw met 60% te verhogen. Balaci reageerde: „dat is niet duurzaam, dat is ponzi teritori [sic] en snelle cash-out ponzi. . . . maar zeker.

Abel was een „grootschalige promotor“ van de club, volgens de aankondiging van het ministerie van Justitie gisteren. Hij postte online video’s over de regeling en gaf presentaties en toespraken over BitClub in de VS, Azië, Afrika en Europa. Hij vertelde naar verluidt de investeerders van de V.S. om een VPN te gebruiken-een virtueel privé netwerk dat zijn gebruikers toelaat om het Internet anoniem te doorbladeren-om de autoriteiten van de V.S. te ontwijken.